QADIMGI TURKIY ADABIYOTDA HO?KIZ TIMSOLI BILAN BOG?LIQ TOTEMISTIK MIFLAR - Hamza Allambergenov (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Maqolada ajdodlarimizning olamni anglash jarayonidagi ho?kiz timsoli bilan bog?liq mifologik tasavvurlari tahlil etilgan. Qadimgi turkiy mifologiyadagi Qayumars, Erklik xon to?g?risidagi, shuningdek, Eron mifologiyasidagi ho?kiz timsolining ifoda xususiyatlari ilmiy tahlil qilingan.