“TARBIYA” FANI O‘QITUVCHILARINI KASBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Zulayxo Nazarova (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Ommoviy axborot vositalarida e’lon qilingan ma’lumotlarda 2012 yilning bahorida Rossiya Prezidenti Vladimir Putin Ta’lim vazirligiga matematika fani o‘qituvchisi uchun professional standartni ishlab chiqishni buyurdi. O‘qituvchilar uchun professional standartni ishlab chiqish uchun tuzilgan ishchi guruhga Moskva Ta’lim Markazining direktori E.A.Yamburg rahbarlik qildi. Ishga mualliflik uslublari bilan tanilgan, mamlakatning xizmat ko‘rsatgan o‘qituvchilari jalb qilingan