BARKAMOL SHAXSNI TARBIYALASHDA MILLIY-MA?NAVIY MEROSDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Dilfuza Kushanova; Jaxongir Tog‘ayev (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2021)
Markaziy Osiyo mutafakkirlarining boy ilmiy merosi nafaqat mintaqa ilm-fanini rivojlantirishga, balki dunyo sivilizatsiyasi rivojiga katta hissa qo?shganligi butun dunyo tomonidan tan olingan. Xususan, al-Xorazmiy, Ibn Sino, Beruniy, Farobiy va boshqa mutafakkirlarning ijodi natijalari bir necha asrlardan buyon dunyo ilm ahliga xizmat qilib kelmoqda. Barkamol avlodni tarbiyalashda ushbu ilmiy merosdan keng foydalanish masalalari mazkur maqolada o?z aksini topgan.