O’ZBEKISTON SSRDA XOTIN-QIZLAR MAORIFINING O’RGANILISHI - Ubaydullayevna , Mardiyeva Yulduz (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada XX asrning 20-30 yillaridagi xotin – qizlar ta’limining joriy qilinishi, ulardan kadrlar tayyorlanishi va bu jarayonga ta’sir ko’rsatgan ichki omillar to’g’risida bayon qilinadi. Shuningdek, mazkur jarayonni sovet davri tarixshunosligida yoritilishi, masalaning biryoqlama talqin etilishi, mustaqillik davrida muammoning xolisona yoritilishi, sovet davri adabiyotlari bilan mustaqillik davri tadqiqotlarining taqqoslanishi haqida so’z yuritiladi.