BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Rahmatova, F. A.; Akramova, Z. B. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada tafakkur va tafakkur shakllari haqida qisqacha ma’limot berilgan hamda bir necha psixologlarning fikrlari bayon etilgan. Shuningdek, matematika darslarida boshlang?ich sinf o?quvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini o?stirishda mantiqiy masalalarni qo?llash orqali bolalarning mantiqiy tafakkurini shakllantirishga doir 2-sinf matematika darsidan 1 soatlik dars ishlanma ham keltirilgan.