SOVET DAVRI MAKTAB O’QITUVCHILARINING KUNDALIK HAYOTI - Obbosovich, Hakimov Ahadjon (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ma’lumki, sovet davri maorifi metodologiyasida kommunizm g’oyasi asosida o’qituvchi kadrlarni tayyorlash, kommunistik partiya g’oyalarini yoyish va kelajak avlodni tarbiyalash muhim vazifalardan biri bo’lgan. shuning uchun umumta’lim maktablarining faoliyati asosan «rivojlangan sotsializm» g’oyasini o’quvchilarga singdirish, ularni «kommunistik ruhda» tarbiyalashdan iborat bo’ldi. Mazkur maqoladagi sovet davri ta’lim tizimining o’ziga xos uslublari, maktab o’qituvchilarining moddiy ta’minlanganlik darajasini yaxshilash uchun qabul qilingan qarorlar, o’qituvchilarning tashqi ko’rinishlari va umumiy faoliyatlari to’g’risidagi ma’lumotlar davriy nashrlar, arxiv materiallari asosida yoritildi.