PARAMETRGA BOG‘LIQ DARAJALI FUNKSIYANING ASOSIY XOSSALARI VA QO’LLANILISHI - Janiqulov, Q. K. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Darajali funksiyaning eng sodda ko’rinishi va uning asosiy xossalari hamda grafigi elementar matematika kurslarida atroflicha o’ganilgan. Maqolada darajali funksiyaning parametrlashtirilgan eng umumiy ko’rinishi o’rganilgan, jumladan kasr-chziqli funksiyalar ham parametrlarning tanlangan xususiy qiymatlarida hosil bo’ladi. Bundan tashqari umumiy ko’rinishdagi darajali funksiya unda qatnashgan parametrlarning qanday qiymatlarida nollarga ega, qachon asimptotalarga ega, grafiklari qaysi choraklarda joylashishi haqidagi savollarga to’liq javob berilib, oddiy giperboladan boshlab umumiy ko’rinishdagi giperbolagacha yasalish ketma-ketligi sxemasi misollarda ko’rsatib berilgan.