AMIR YALANGTUSH BAHODIRNING SIYOSIY FAOLIYATIDAN LAVHALAR - Xurshid , Mamasoliyev (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Mazkur maqolada XVII asrda yashagan Yalangtush Bahodirning siyosiy kurash maydoniga kirib kelishi Samarqandda amalga oshirgan bunyodkorlik ishlari haqida ma`lumot beriladi. Buxoroda ashtarxoniylar hukmronligining o'rnatilishi, Yalangtushg Bahodirning ashtarxoniy Imomqulixon bilan amalga oshirgan harbiy yurishlari manbalar asosida yoritilgan. Maqolada Amir Yalangtush Bahodir faoliyati yoritilgan manbalar va tarixchilarning ma`lumotlari tahlil qilingan.