VATAN RAMZLARI MUQADDAS - X., Rabbanaqulov; Mujgona, Bozorova (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Maqolada ozodligimiz va huquqlarimiz kafolati bo'lgan Konstitutsiya hamda davlatimiz ramzlarining mazmun-mohiyatini chuqur o’rganish, ularni yosh avlod ongi, shuuriga singdirish har bir pedagogning burchi ekanligi, mustaqillik sharofati bilan qabul qilingan davlatimiz ramzlari milliy istiqlol g'oyasi va mafkurasi bilan birgalikda o'zbek xalqining azaliy an'analari, udumlari, tili, dili va ruhiyatiga asoslanib, kelajakka ishonch, mehr-oqibat, insof, sabr-toqat, adolat, ma'rifat tuyg'ulari yosh avlod ongi va qalbiga singdirilishi lozimligi haqida so’z yuritilgan. Xulosa qismida qabul qilingan milliy davlat ramzlari katta tarixiy voqea ekanligi, ular mustaqil davlatimizning birinchi timsollari bo’lib, bu kelajagimiz uchun munosib xizmat qilishi bayon qilingan.