HAYRAT-UL ABROR“DOSTONIDA„ ME’ROJNOMA“BOBINING BADIIY TALQINI - o‘g‘li, Shamsiyev Dilshod Isroil; Kamalovich, Allambergenov Hamza (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Maqolada buyuk so?z san’atkori Alisher Navoiy „Xamsa“si, xususan, „Hayrat ul-abror“ dostonidagi me’roj tuni ta’rifiga bag?ishlangan bobning o?ziga xosliklari, uning boshqa dostonlaridagi mazkur motiv bilan mushtarak hamda farqli jihatlari tipologik tahlil etilgan.