BO?LAJAK BOSHLANG’ICH SINF O?QITUVCHILARINI O?QUVCHILARGA TENGLAMALARNI O?RGATISHGA TAYYORLASH - Xudayberdiyevich, Rajabov Suxrob; Erkinovich, Umarov Nurbek; Oxin, Otayarov; Furqat, Tirkashev (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Tabiat va jamiyatda bo?layotgan barcha jarayonlarni kuztish, uni tahlil qilish va unga qisman bo?lsa ham ta’sir ko?rsatish uchun bu jarayonlarning matematik formulasini bilish kerak bo?ladi. Tenglama tushunchasi nafaqat matematika fanlarida balki barcha aniq va tabiiy fanlarda ham keng ishlatiladi. Shuning uchun ham matematika fanini hamma fanlarni o?rganishning asosiy kaliti sifatida barcha olimlar tomonidan tan olingan.