MIF VA METAFORALAR. MIFLARNING METAFORIK XUSUSIYATLARI - Axadali o’g’li, Abdulhay Qosimov; Sotvoldiyevich, Alimardon Toshmatov (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Tush kabi afsonalar ham inson tasavvurining mahsulidir. Afsonalar xuddi tush kabi, inson irodasining eng chuqur umidlari, istaklari va qo’rquvlari, imkoniyatlari va to’qnashuvlarining ayni ramzidir. Insonlar nazdida, har qanday din nuqtai nazaridan, afsonalar yoki diniy tasavvurlarni oddiygina “boshqalarning dini” yoki “mif” deb ta’riflash odat tusiga kirmoqda. Bunda insonning yaralishi, farishtalar, shayton yoki yovuzlik singari tushunchalar har bir diniy tasavvurlarda mavjud. Ushbu diniy tasavvurlarni ifodalash va tasvirlashda obrazli til vositalarining o’rni juda muhim.