“HUJUM” K?MP?NIYASI T?RI?IG? ?ID M?NB?L?R T?HLILI - Hamayev , N.; Ibr?gim?v? , S. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
J?miyatd? ??tin-qizl?rning o‘rni m?s?l?si d?im? qiziqish bilan o‘rganib k?ling?n. ?yniqs?, bu jarayon O‘zbekiston milliy mustaqillikni qo‘lga kiritgach, o‘zining yuq?ri cho‘qqisig? chiqdi. S?v?tl?r o‘sh? d?vrd?gi b?shq? j?miyatl?rd?n f?rqli o‘l?r?q o‘zb?k ??tin-qizl?ri ?hv?lig? muhim ijtim?iy m?s?l? sif?tid? q?r?m?di. ?ksinch?, k?mmunistik p?rtiya ushbu ijtim?iy-siyosiy m?s?l?ni o‘zining siyosiy v? iqtis?diy m?nf??tl?rid?n k?lib chiqib, k?skin h?l qilish yo‘lid?n b?rdi. Shuning uchun ham bu davrda mazkur masakaga oid s?l k?m bir ?srlik v?qt d?v?mid? juda katta hajmdagi manbalar guruhi to‘plandi. Must?qillik yill?rid? ushbu h?r?k?t t?ri?i yangich? ru?, yangich? mun?s?b?t ?s?sid? t?m?mil? yangi m?nb?l?r ?s?sid? o‘rg?nilm?qd?. M?zkur m?q?l?d? ?yni h?r?k?t t?ri?ig? ?id shu kung? q?d?r yar?tilg?n manbalar ?ususid? so‘z yuritil?di, ular bir necha guruhga ajratib tahlil etiladi.