YOSHLAR TARBIYASIDA XALQ PEDAGOGIKASINING O‘RNI - Shaxobovich, ?shurov Mahmud (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Maqolada tarbiyaning maqsadi va vazifalari, tarbiya qonuniyatlari va tamoyillari, tarbiya maqsadining aniqligi, tarbiya jarayonining xususiyatlari, zamonaviy talqinda tarbiya jarayoni o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida tashkil etiluvchi hamda aniq maqsadga yo‘naltirilgan samarali hamkorlik jarayonlari keng yoritib berilgan.