SINFDAN TASHQARI TARBIYAVIY ISHLARNI TASHKIL QILISHDA KASB TANLASHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI - O‘lmasovna, Omonova Sarvinoz (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
O‘sib kelayotgan yosh avlodni kasbga yo‘naltirish hamisha davlatimiz, siyosatimiz oldida turgan ustivor masalalardan sanalib kelingan. Mazkur jarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari hamda ta’lim muassasalarining o‘rni va u yerda faoliyat olib borayotgan o‘qituvchilar hamda amaliyotchi psixologlarining faoliyati katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada auditoriyadan tashqari mashg’ulotlar jarayonida talabalarni kasbga to‘g’ri yo‘naltirishdagi mavjud muammolar, amaliyotdagi kamchiliklar ularni bartaraf etish yo‘llari haqida qisqacha fikr yuritilgan.