YOSHLARNI MILLIY KURASHGA TAYYORLASH UCHUN MILLIY HARAKATLI O‘YINLAR VA JISMONIY MASHQLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Arabov, O.A.; Amirov, A.S. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Maqolada yoshlarni milliy kurashga tayyorlash uchun milliy harakatli o’yinlar va jismoniy mashqlarning ahamiyati bu yoshlarni milliy kurashga xalq o‘yinlarini xalqimzning bir necha yuz yillik madaniy boyliklari haqidagi tasavvurlarini ma’lum darajada kengaytiradi. Yoshlarni milliy kurashchilarni jinsiga bog’liq holda shakillantirib borish rivojlantirish, o’zgarishlari, ularning ahloqiy va jismoniy kamol topishiga ijobiy ta’siri, shart-sharoitlarni bilish va xozirgi kunlarda, Yoshlarni milliy kurashga tayyorlash uchun milliy harakatli o‘yinlar va jismoniy mashqlarning ahamiyatini boyitadi.