O‘Z-O‘ZINI O‘QITISHGA MILLIY G‘OYA VA DEMOKRATIYANING MADANIY HODISALAR SIFATIDAGI DIALEKTIK LOQADORLIKLARI MOTIVATSION YONDASHUV SIFATIDA - Suyundik o‘g‘li, Quchqorov Javlon (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada milliy g‘oya va demokratiyaning madaniy hodisalar sifatidagi dialektik aloqadorliklari «madaniyat» tushunchasini izohlovchi konsepsiyalar, madaniy borliq, onglilik, jamiyat to‘g‘risidagi g‘oyalar ekanligi, demokratik islohotlarning asosiy maqsadi, o’rni yoritib berilgan.