SHAXSDAGI MUSIQIY QOBILIYATLARNING XUSUSIYATLARI, QOBILIYATNING TURLARI - Abdiaziz qizi, Axmedova Badia (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqola insonning individual xususiyatlaridan biri hisoblanadigan qobiliyat haqida ma’lumot beradi. Sharq xalqlari azal-azaldan san’atsevar xalq hisoblanadi. Tarbiyaning asosiy vositasi sifatida ushbu yo’nalishdan keng foydalanishgan. Alisher Navoiy o’ziga “Navo” taxallusini olishining o’zi ham buning dalilidir.