ZOOMORFIZML?RNING ETNOLINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Norkuziyeva D.Sh. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2022)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda zoomorfizmlar va ularning uslubiy-semantik xususiyatlari, hayvon obrazlarining turli xalqlar madaniyati va adabiyotida tutgan o‘rni hamda ahamiyati misollar orqali tahlil qilingan va yoritib berilgan. Har bir xalq va elat o‘zining ko‘p yillik ana’nalari va mentalitetidan kelib chiqqan holda og‘zaki nutqda va badiiy asarlarda o‘ziga xos bo‘lgan hayvon nomlarini qo‘llaydi. Mazkur maqolada ushbu xususiyatlar ham atroflicha yoritib berilgan. Badiiy asarning ko‘lami va salmog‘dorligini oshirish hamda o‘quvchi ko‘z o‘ngida uni qayta gavdalantirish uchun turli xalqlar asarlarida o‘ziga xos zoomorfizmlarni uchratishimiz mumkin.