MATRITSALARNING KRIPTOGRAFIYADAGI TATBIQLARI - Turaqulov, T. D.; Jo`rayeva, I.; Normamatova, Z. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Maqolada ma’lumotlarni raqamli axborotlar yordamida shifrlash, elektron mazmunga keltirish masalalari ko‘rilgan. Elektron holga keltirilgan ushbu ma’lumotlarni qulay holda jo‘natish va almashish imkoniyatlari paydo bo‘ladi. Matritsalar mavzusini boshlaganda dastlab sodda elementlar beriladi, ular ustidagi amallar haqida tushuncha berilgandan keyin bevosita ularning tatbiqlari haqida to’xtalib o‘tish maqsadga muvofiq. Xabarlarni shifrlashda matritsalar kriptografiyasi juda qo`l keladi, ayniqsa harbiy sohada keng ko`lamda foydalansa bo`ladi.