INKLYUZIV TA'LIM TIZIMIDA OILANING O‘RNI. INKLYUZIV TA'LIM : MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Alimat qizi, Umarova Nilufar; Qo‘ldosh qizi, Davlatova Madina (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Inklyuziv ta'lim muammosi murakkab, ko‘p o‘lchovli va ko‘plab tarkibiy qismlarni o‘z ichiga oladi. Nogiron bolalar ta'limini rivojlantirishning nafaqat samarali, balki iqtisodiy usulini ham ta'minlab ,keng tarqalgan xurofot va pedagogik stereotiplardan xalos bo‘lishda ijtimoiy to‘siqlarni va to‘siqsiz muhit deb nomlangan tashkiliy qiyinchiliklarni ta'kidlash zarur . Ta'lim muammolari, maktab o‘quvchilari, ularning ota-onalari, o‘qituvchilarning oddiy bolalar bilan birgalikdagi ta'lim sharoitida nogiron bolalar ta'limining afzalliklari va kamchiliklari to‘g‘risida fikrlarini o‘rganish bo‘yicha jamoatchilik fikrini o‘rganish alohida dolzarbdir.