MAKTABGACHA TA?LIM MUASSASALARIDA INKLYUZIV TA?LIMNING JORIY QILINISHI - Xurshid qizi, Burxonova Laylo; Akmal qizi, Kuvvatova Durdona (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
O?zbekiston Respublikasida ta?limning birinchi bosqichi hisoblanmish, maktabgacha ta?limni rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor vazifalaridan bo?lib kelmoqda.Shu bilan birga, mamlakatimizda maktabgacha ta?lim tizimini tubdan takomillashtirish, turli shakldagi maktabgacha ta?lim tashkilotlarini barpo etish, ularni yuqori malakali, zamonaviy fikrlaydigan tarbiyachilar va mutaxassislar bilan ta?minlash, maktabgacha ta?lim sifatini oshirish, ta?lim tarbiya jarayoniga ilg?or xorijiy tajribani joriy etishga qaratilgan keng ko?lamli islohotlarni amalga oshirishmoqda.