AKMEOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA O‘QITUVCHILARNI UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANTIRISHDA MOTIVATSIYANING AHAMIYATI - SHODIYEVA, MATLUBA (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Mazkur maqolada akmeologik yondashuv asosida boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini uzluksiz kasbiy rivojlantirishda motivatsiyaning ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada ehtiyoj va motivlar o‘qituvchining shaxsiy va professional o‘zini o‘zi rivojlantirish jarayonining asosi sifatida tadqiq qilinadi. Shuningdek, akmeologik yondashuv asosida o‘qituvchilarni uzluksiz kasbiy rivojlantirish jarayonini isloh qilish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.