XORIJIY TILNI O’QITISHDA INNOVATSION METODLARNI QO’LLASH - Shakirova, Gulbahor Alimovna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Til o’rgatishdagi imkoniyatlarni aniqlash va ularni yuzaga chiqarishda o’qituvchining bilimi, ijodkorligi, talabalarni o’z faniga nisbatan muhabbatini uyg’ota olishi, talaba bilan hamkorlik munosabatini o’rnatish hozirgi davr talabini taqozo etadi. Qaror chet tillarini o’rgatishni yanada rivojlantirish, xalqaro standartlariga muvofiq umumta’lim maktablari, kasb-hunar kollejlari va akademik litseylar, oliy ta’lim muassasalari uchun chet tillarini yuqori darajada egallagan malakali o’qituvchilarini tayyorlash darajasi va sifatini yuksaltirish chora-tadbirlarini amalga oshirishni ta’minlash maqsadida qabul qilindi. Shu bilan birga aytish joizki, har bir o’rganilayotgan tilning o’ziga xos qonun-qoidalari, sir-sinoatlari mavjud. Xalqaro standartlarga javob beruvchi yetuk mutaxassis kadr bo’lish uchun o’rganuvchidan tilning eng nozik qatlamlarini nazardan qoldirmaslik talab etiladi.