TRANSPORT MASALASINING SIMPLEKS USULDA HISOBLASHNING MOHIYATI - Shukurov, Z.Q.; Bozorov, B.B. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Bu maqolada Trasport masalasining qo’yilishi va uning yechimining optimalligi o’rganiladi. Yani, ishlab chiqaruvchi bilan iste'molchi orasidagi mol almashinuvida ishlab chiqarilgan mahsulot yoki tayyrolangan homashyoni korxonalarga yetkazib berishning transport vositalari va ularga sarflanadigan moliyaviy harajatlar bilan bog'liqligi hamda bu harajatlarni minimallashtiruvchi variantlarni tanlash o’rganilgan. Biz bu yerda transport masalasini ham odatdagi Chiziqli programmalash masalasi ekanligini, hamda unga ham simpleks usulni tatbiq qilish mumkinligini namoyish qilish maqsadida oddiy bir masalani ko'rib chiqamiz va tahlil qilamiz [1, 2, 3].