INKLYUZIV TA'LIM HAMMA UCHUN - Ixtiyor qizi, Aminova Gulchehra; Sherzod qizi, Toshpo‘latova Hafizaxon (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Bolalarning qobilyatlari va holatidan qat'iy nazar ularning barchasiga sifatli ta'lim taqdim etilishi kerak. Inklyuziv ta'lim tizimi nogironlar aravachasidagi bola yaqin atrofdagi maktabda ta'lim olishi, o‘zlashtirishda qiynalyotgan bo‘lsa, o‘qish va yozish uchun maxsus yordamga ega bo‘lishi, darslarga qtanamay qo‘ygan bolaga esa maktabga qaytishi uchun tegishli yordam ko‘rsatilishini kafolatlaydi.