O‘QUVCHILARDA MUSIQIY TA’LIMNING MUHIM IJOBIY JIHATLARI VA BILIMLARNI O‘ZLASHTIRISHDAGI O‘RNI - qizi, G‘aybullayeva Shohista Yusuf (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Forobiy musiqa ilmini keltirib chiqargan asarlar hususida yozar ekan, musiqaning axloqiy-tarbiyaviy jihatlariga diqqatni jalb etadi. Zero musiqa ta’limi barkamol avlodning ma’naviy, badiiy, axloqiy sifatlarini shakllantirishga, ular ongida milliy g‘urur va vatanparvarlik tushunchalarini tarkib toptirishga ularni axloqiy- estetik ruhda tarbiyalashga xizmat qiladi. Musiqa ta’limi yosh avlodning milliy ma’naviy va axloqiy tarbiyasiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqola shu borada ma’lumot beradi.