TALABA YOSHLARDA O’Z-O’ZINI IDROK QILISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Zubaydullo qizi, Barakaeva Nilufar (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Talabalar deganda moddiy va ma’naviy ishlab chiqarishda ijtimoiy hayotda va mutaxassislikka oid rollarni muayyan qoida va maxsus dastur asosida bajarishga tayyorlanayotgan ijtimoiy guruh tushuniladi. Bugungi kunda O’zbekistonda yoshlar mamlakat aholisining 64%ini tashkil etib, ularning oliy ta’lim bilan qamrov darajasi 25%ga yetmoqda. Ushbu raqamlar maskur toifadagi guruhning ko’pchilikni tashkil etganligini ko’rsatadi. Ularning ta’limi va tarbiyasi, o’z-o’zini idrok etishi va mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirish muhim masalalardan hisoblanadi.