UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARINING IXTISOSLASHUV MASALALARI - Uktamjonovich, Xudoyberdiyev Eldor (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqolada ixtisoslashuv, ishlab chiqarish jarayonida ixtisoslashuv, kelajak kadrlarini tayyorlashda ta’limning o‘rni, ixtisoslashgan maktab tushunchasi, ayrim fanlar chuqur o‘rganiladigan davlat ixtisoslashtirilgan sinf va ta’lim muassasalarining maqsad va vazifalari, umumiy o‘rta ta’lim muassasalarining ixtisoslashuvi uchun zarur bo‘lgan talablar, ayrim fanlar chuqur o‘rganiladigan ixtisoslashtirilgan maktablar va maktab-internatlarlarning farqli xususiyatlari haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, umumiy o‘rta ta’lim maktablarining ixtisoslashuv jarayonidagi yechimini kutayotgan muammolarga ham e’tibor qaratilgan.