Ta’limni raqamlashtirish va elektron platformalarning afzalliklari - Adashevna, Saparova Dilshoda (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim sohasidagi tub islohotlar,ta’lim tizimini raqamlashtirishning ahamiyati,electron platformalar ,ta’lim sifatini yaxshilash va monitoring o‘tkazishda raqmlashtirishning afzalliklari,uzluksiz kasbiy platformalar,gigant electron platformalar va ulardagi qulayliklar,umumiy o‘rta ta’lim va oliy ta’lim tizimida raqamlashtirish va raqamli dunyoda o‘rganishning ahamiyati. MOOC(MOOC - massive open distance education sistem - ommaviy ochiq onlayn ta’lim tizimlari).