TARIX FANINI O‘QITISH JAROYONIDA 5 E MODELIDAN FOYDALANISH - Tagayev Ganisher Xasanovich (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Mazkur maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida So‘rovga asoslangan ta’lim hamda uning tarkibiy qismlaridan biri 5E modelidan foydalanish, qanday qo‘llanilishi, uning ahamiyati va natijasi tahlil etilgan. Jahon tarixi darsligida berilgan bitta mavzu doirasida bu modelni qo‘llash bo‘yicha nazariy hamda amaliy topshiriqlar berib o‘tilgan. Mazkur topshiriqlar 5E modeli asosida shakllantirilgan bo‘lib, bu vazifalarni o‘quvchilar bajarish jarayonida ularda hayotiy ko‘nikmalarni shakllanishiga ijobiy ta’sir etuvchi pedagogik tavsiyalar ham keng o‘rin olgan.