O‘QUVCHILAR JAMOASI BILAN ISHLASHDA INTERAKTIV IJTIMOIY SHAKLLARINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Nurmаnоvа Dilfuza Jamilovna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida o‘quvchilar jamoasi bilan ishlashda interaktiv ijtimoiy shakllarining pedagogik samaradorligini asoslashdan iborat. Tadqiqot sotsiokonstruktiv, kooperativ, tajribaviy va ijtimoiy o‘rganish nazariyalariga tayangan holda aralash metodologiya asosida amalga oshirildi. Tadqiqot natijalari kooperativ ta’lim, loyiha va xizmatga yo‘naltirilgan o‘qitish, jigsaw, think–pair–share hamda o‘quv hamjamiyatlari kabi interaktiv shakllarni tizimli qo‘llash bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy motivatsiyasi, jamoada ishlash kompetensiyasi va metodik tayyorgarligini oshirish nazarda tutiladi. Interaktiv ijtimoiy shakllar bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini tayyorlashda ta’lim sifati va kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirishning samarali pedagogik vositasi hisoblanadi.