PEDAGOGIK MULO‘QOTNING NAZARIY ASOSLARI VA STRATEGIYALARI - Murodullayeva Dilsora Ilhom qizi (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada pedagogik muloqotning nazariy asoslari, uning mazmuni, shakllari, funksiyalari hamda zamonaviy ta’lim jarayonidagi strategik ahamiyati keng qamrovli yondashuv asosida tahlil qilingan. Pedagogik muloqot bu o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi axborot almashinuvi, emotsional-ta’sirchan o‘zaro munosabat va tarbiyaviy maqsadlarni amalga oshirishga xizmat qiluvchi murakkab ijtimoiy-psixologik jarayon bo‘lib, maqolada uning ilmiy-nazariy asoslari chuqur tadqiq etiladi. Adabiyotlar tahlili orqali muloqotning turli modellari, pedagogik kommunikatsiya nazariyalari va ularning amaliy ahamiyati yoritilgan. Maqola yakunida tadqiqot natijalari umumlashtirilib, samarali pedagogik muloqot strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha xulosalar berilgan.