TA’LIM TIZIMINI ZAMONAVIYLASHTIRISH ASOSIDA O‘QUV JARAYONI SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Azamov Olim Rizayevich (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) ta’lim tizimini zamonaviylashtirishdagi roli, o‘quv jarayoni samaradorligini oshirishdagi ahamiyati va talabalarning mustaqil o‘qish qobiliyatini rivojlantirishdagi ta’siri tahlil qilingan. Ilmiy izlanish natijalari asosida ta’lim jarayonida AKTdan samarali foydalanishning asosiy yo‘nalishlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan integratsiya qilish imkoniyatlari hamda raqamli ta’lim muhitini yaratishdagi dolzarb masalalar yoritilgan.