MATRITSALAR VA ULAR USTIDA AMALLAR - Boʻriyev Tolibjon Ergashovich; Begimov Ulugʻbek Botirjonovich (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2026)
Mazkur maqolada matritsalarning kelib chiqishi, tushunchasi, matritsalar bo‘yicha boshlang‘ich tasavvur, talabalarda chiziqli algebra bo‘yicha nazariy bilimlar va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishi hamda mazmunning sodda, tushunarli va tizimli bayon etilgan boʻlib ular ustida bajariladigan asosiy amallar, matritsaning matematik model sifatidagi ahamiyati ochib berilgan va chiziqli algebra masalalarini yechishda tutgan o‘rniga to‘xtalib o‘tilgan.