RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI “FLIPPED LEARNING” TEXNOLOGIYASIGA TAYYORLASH IMKONIYATLARI - Ibragimov A’lamjon Amrilloyevich; Hamidova Laylo Kamildjonovna (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Maqolada raqamli ta’lim sharoitida bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini Flipped Learning (teskari o‘qitish) texnologiyasiga tayyorlashning ilmiy-nazariy asoslari, metodik imkoniyatlari va amaliy samaradorligi tahlil qilingan. Raqamli platformalar, video-kontent yaratish, interfaol dars dizayni va baholash jarayonida raqamli vositalardan foydalanishning o‘qituvchi kompetensiyasiga ta’siri yoritilgan. Eksperiment natijalari Flipped Learning texnologiyasi bo‘lajak o‘qituvchilarning raqamli, metodik va refleksiv kompetensiyalarida sezilarli o‘sish kuzatilganini ko‘rsatdi.