ADABIY TA’LIMDA ELEKTRON DASTURLARDAN FOYDALANISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - XAYRULLA QIZI, ABDULLAYEVA FARIDA (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya. Bugungi kunda ta’limda an’anaviy darslardan farqli o‘laroq elektron dasturlarga asoslangan darslar ommalashib bormoqda. Bu imkoniyatlar yoshlarimizning savodxonligi, bilimi va aqliy faoliyatini oshiribgina qolmasdan jahon ilm maydonida ham o‘z o‘rnini topishiga zamin yaratmoqda. Mazkur maqolada ushbu dasturlarning dars jarayonidagi qulayliklari va afzalliklari, o‘quvchilarning faolligini oshirishdagi imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi.