TALABALARDA AMALIY PEDAGOGIK FAOLIYATNI TASHKIL ETISHGA KREATIV YONDASHISH - Baxtiyorovna, Jum’azoda Malika (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pedagoglar va talabalarning amaliy ko’nikmalarini shakllantirishda kreativlikning ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, kreativlik ko’nikmasini rivojlantirishda ma’ruza, amaliy, seminar va laboratoriya mashg‘ulotlari uchun o‘quv topshiriqlarini ishlab chiqishga ijodiy yondashish ko‘nikma va malakalariga ega bo‘lishi muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan. Pedagogik faoliyat davomida o’qituvchi ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarni tashkil etishi lozim. Buning uchun, albatta ,o’qituvchilar tashkilotchilik davomida kreativ yondashishlari lozim. O‘quv mashg‘ulotlari va ma’naviy-ma’rifiy tadbirlar uchun auditoriyalarni jihozlashga kreativ yondashish zarur hisoblanadi. Suning uchun ham, pedagog va talabalarning kreativlik qobiliyatini oshirishda maqolada metodlar, ko’rsatma va topshiriqlar berilgan