INNOVATSION TA’LIM MUHITIDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Erkinjonovna, Berdiqulova Nasiba (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya: Maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalari uchun muammoli ta’lim texnologiyalari va bu metoddan foydalanishning samarali yo’llari haqida ma’lumotlar berilgan. Shaxsni rivojlantirish, ijtimoiylashtirish va unda mustaqil, tanqidiy, ijodiy fikrlash qobiliyatlarini tarbiyalashga qaratilgan muammoli ta’lim texnologiyalarning ahamiyatini ham mazkur maqolada ko’rishimiz mumkin. Bundan tashqari, muammoning yechimni tanlash va uning amaliy tavsifi, muammoli vaziyatni hal qilish va muammoni yechish uchun zarur bo'lgan harakatlar tizimi, vositalari va protseduralari haqida namunalar keltirilgan.