BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA KASBIY KOMPETENTLIK SIFATLARINI SHAKLLANTIRISH - Ayubovna, Egamova Zilola; Egamberdiyevna, Pulatova Muhabbat (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya. Ta’limni amalga oshirish va xalq taraqqiyoti bir-biriga uzviy bog‘liqdir. Sifatli ta’lim sifatli bitiruvchilarni yaratadi va sifatli bitiruvchilar inson resurslari sifatida turmush darajasini yaxshilashga ishtirok etish imkonini beradi. Ta’lim sifatining barqarorligi esa o‘qituvchining pedagogik malakasiga va kasbiy kompetensiyasining rivojlanganligiga bog‘liq. Xo‘sh, kompetentlik nima? Kasbiy kompetentlik negizida qanday sifatlar aks etadi? Boshlang‘ich sinf o‘qituvchisi o‘zida qanday kompetentlik sifatlarini namoyon etishi zarur? Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari o‘zlarining kasbiy kompetensiyalarini qanday amalga oshirishlari haqida so‘z yuritiladi.