Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini ifodali o‘qishga o‘rgatish - A., Ergasheva G.; Asadova Aziza (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Jahon miqyosidagi shiddatli taraqqiyot ta’lim-t?rbiya tizimini ham tubd?n isl?h qilish masalasini kun tartibiga qo‘yganligini Respublikamiz Prezidenti Sh.M.Mirziyoyev qayta-qayta ta’kidlagani holda misli ko‘rilmagan ishlohotlarni amalga oshirmoqda. Muhtaram Prezidentimiz SH.M. Mirziyoyevning 2017- yil 7- fevraldagi PF-4947- sonli “O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha Harakatlar strategiyasi to‘g‘risida”gi farmonida uzluksiz ta’lim tizimini yanada takomillashtirish yo‘lini davom ettirish, mehnat bozorining zamonaviy ehtiyojlariga muvofiq yuqori malakali kadrlarni tayyorlash, ilmiy va innovatsiyon yutuqlarni amaliyotga joriy etishning samarali mexanizmlarini yaratish ta’lim tizimi sohasidagi ustivor yo‘nalishlar sifatida belgilandi.