INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANI ALGORITM TUSHUNCHASINI TUSHUNCHALARNING MANTIQIY SXEMASI ASOSIDA OʻQITISH - Asfandiyorovich, Fayziyev Mirzaali (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Paskal dasturlash tilining algoritm mavzusini oʻrgatish uchun tushunchalarning mantiqiy sxemasi tuzilgan hamda har bir tushuncha haqida ma’lumotlarni koʻrsatuvchi, oʻrgatuvchi kompyuter imitatsion modeli ham yaratilgan. Bu usulda tanlangan mavzuning mazmunini ochib berish bir-biriga bogʻliq tushunchalarni ketma-ket vazifasi boʻyicha tushuntirib borililishi koʻrsatilgan. Bunday usulda oʻqitish metodidan foydalanishni tasdiqlash uchun pedagogik tajriba-sinov ishi tashkil etilgan, olingan natijalar keltirilgan va talabalarning oʻzlashtirish samaradorligi qanchaga oshganligi berilgan. Xulosa qismida algoritmga doir tushunchalarni tushunchalarning mantiqiy sxemasi yordamida oʻquvchilarga yetkazishning ahamiyati bayon qilingan.