MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYaNING MUHIM TARKIBIY QISMLARI - Sharofovich, Olimov Shirinboy (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada barkamol avlod tarbiyasining muhim turi hisoblangan ma’naviy-axloqiy tarbiyaning jamiyatda tutgan o‘rni va zaruriyati to‘g‘risida fikrlar bayon qilingan. Shuningdek, o‘quvchi-yoshlarni ma’naviy-axloqiy jihatdan yetuk qilib tarbiyalashning ahamiyati yoritilgan. Ma’naviy-axloqiy tarbiyaning muhim tarkibiy qismlari hisoblangan aql-zakovat, xulq-odob, iymon-e’tiqod, sharm-hayo, or-nomus, mehr-shafqatlilik, poklik va halollik odobi kabilarning mazmun-mohiyati ochib berilgan.