NAVOIY TUYUQLARINING QORAQALPOQCHA TARJIMASIGA DOIR - Zuhra, Azilova (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Navoiyning tuyuqlari qoraqalpoqcha tarjimasi bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Tarjimonning so‘z qo‘llash mahorati, tarjima usullari, tarjimaning adekvatligi, tuyuq janri talablari, uning tarjimada aks etishi kabi masalalar o‘rganilgan.