SHAVKAT RAHMON SHE’RIYATIDA ANTONIM SO‘ZLARNING QO‘LLANILISHI - Urmonova, H. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Badiiy asar tilida poetik individuallikni ta’minlash uchun ijodkorlar barcha til birliklaridan unumli foydalanishadi. Xususan, antonimlar adiblar, shoirlar maqsadini tugal ochib berishda asosiy vosita sanaladi. Ushbu maqolada antonimlarning Shavkat Rahmon she’riyatida qo‘llanilish xususiyatlari o‘rganilgan.