BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINI KASBGA TAYYORLASHDA AXBOROT - KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Ergashevoch, Turdiev Baxtiyor (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya. Mamlakatimizda va jahonning rivojlangan davlatlarida ta’lim sohasini isloh qilish jarayonida pedagogik va axborot texnologiyalarining rivojlanishi zarur axborotlarni mustaqil izlab topish, muammoni qo‘ya bilish va uning yechimini hal etish, olingan bilimlarni tanqidiy tahlil qilish va yangi masalalarni yechishda qo‘llashga qodir mutaxassislarni tayyorlashga yo‘naltirilgan. Maqolada bo‘lajak informatika o‘qituvchilarini kasbga tayyorlashda ilg‘or pedagogik va axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Ta’lim sohasini isloh qilish jarayonida pedagogik va axborot texnologiyalarining rivojlanishi zarur axborotlarni mustaqil izlab topish, muammoni qo‘ya bilish va uning yechimini hal eta olish, olingan bilimlarni tanqidiy tahlil qilish va yangi masalalarni yechishda qo‘llashga qodir mutaxassislarni tayyorlashga yo‘naltirilishi ko‘rsatib berilgan.