Texnologiya fanidan o’quvchilarda kompetensiyalarni shakllantirishga yo’naltirilgan ta’lim texnologiyalari. - Yusupovich, Aripov Ixtiyor (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
kompetensiyali yondoshuv asosida shakllantirilgan DTS amaliyotga joriy etish ta’lim-tarbiya jarayonining boshqa tarkibiy qismlari: o’qitish metodlari, vositalari va shakllarini innovatsiya kiritish orqali modernizatsiyalashni talab etadi. Innovatsiyalarni tatbiq etishga o`qituvchilarning psixologik tayyorligi pedagogik innovatsion jarayonning muxim sharti hisoblanadi. Shuning uchun, umumiy o`rta ta'lim muassasalarida pedagogik innovatsiyalarni tatbiq etishda o`qituvchilarning ilmiy-metodik tayyorgarligini rivojlantirish, kasbiy faoliyatini innovatsion yo`naltirish, ularni innovatsion pedagogik jarayonlarga tayyorlash masalalariga alohida axamiyat qaratish lozim.