OʻZBEKISTONDA ETNOTURIZM TASNIFI - Ulugʻbekovna , Mingboeva Nozima (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya. Maqola O`zbekiston milliy iqtisodiyoti rivojiga munosib xissa qo`shuvchi “Etnografik turizm” yoki “Etnomadaniy turizm” imkoniyatlari va resurslari xususida taxliliy va nazariy ma'lumotlar jamlangan boʻlib, millat identikligi, milliy mansubligini koʻrsatib beruvchi alohida xususiyatlar: moddiy madaniyat, til, urf-odat, kiyim-kechaklar, taomlar va xoʻjalik shakllarining oʻziga xos xususiyatlarini koʻrsatishga qaratilgan turizm tasnif etilgan.