O‘RTA ASRLARDA MARKAZIY OSIYODAGI TA’LIM-TARBIYA MASKANLARIDA QO‘LLANILGAN O‘QITISH USULLARI - Vafokulovich, XURRAMOV Anvar (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya: Insoniyat kelajagi va kurrai zaminning gullab-yashnashi faqat ta’lim va tarbiyaga bog‘liq ekanligini buyuk mutafakkirlar chuqur his qilishgan. Shuning uchun muallimlar kuchi va g‘ayrati bilan barkamol avlodni tarbiyalash ularning eng yorqin orzusi bo‘lib kelgan. Shundan kelib chiqqan holda mazkur maqolada yurtimizda qadimda madrasalarning faoliyati va ularda olib borilgan ta’lim-tarbiya tizimi haqida ayrim ma’lumotlar berilgan..