GEOGRAFIYA DARSLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Xodjaeva, G.A.; Jiemuratova, G.O. (FAN, TA'LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Umumiy o‘rta ta’lim berish maktablarida, ta’lim jarayonida zamonaviy islohatlarning joriy etilishi, har bir o‘qısh predmetining o‘rganuvchi tomonidan natijali o‘zlashtirishi uchun ta’lim-tarbiya jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy innovatsiyalar, interfaol o‘qitish qurollari va kompetensiyaviy munosabat asosida informatsiyon texnologiya qurollarıdan foydalanish, o‘qituvchining kasbiy kompetentligi, o‘quvchilarning intellektual darajasiga bog‘liq masalalardan biri hisoblanadi. Chunki bugungi kunning ahamiyatli talablardan biri ortiqcha ma’naviy va fizik kuch sarflamasdan, qisqa vaqt ichida yuqori natijalarga erishishdir.